September 29, 2001

 

Rijnlands Gymnasium 1968 en samentrekkers

 

Docenten Enquette 

en Ouderdoms Vergeetachtigheids-(ver)gunning

 

 

 


 

Grieks                   Elsbeth Tamboezer (weet natuurlijk iedereen, is nog steeds fris en vrolijk)  (John Degener)

Grieks:                  Tamboezer  (Bregtje Everts)

Grieks:                  Tanboezer (zij ziet er nog hetzelfde uit) in IVb en VI alpha en ook

Grieks:                  Muller in VI alpha   (Annette Huibregtse)

Grieks:                  Tamboezer geeft ook nog les.  (Adriana Hirsch)

Grieks :                 de Leeuw, heb gehoord dat hij is overleden    (Nick Groos

Grieks:                  Els Tamboezer  ( Donald Haks)

Grieks:                  Tamboezer  (Marieke Prinsen Geerlings)

Grieks                   Mej Tamboezer.   Is ooit tegen Michael uitgevallen met de tekst: "Dan moet je je hand in eigen boezem steken en niet in..."    (Joyce van Heerden)

Grieks                   Elsbeth Tamboezer  (Remmert Cohen)

Grieks                   mevr. Tamboezer. Je kon goed bij haar spieken; gaf de indruk dat ze het niet merkte maar ergens wist je dat ze het toch in de gaten had. Hadden we ook latijn van haar ? Weet ik nietmeer. Ze was, meen ik, een nichtje van Elisabeth Venekamp. Verder was er meneer Josselin de Jong ( was ook conrector) en mevr. Burgemeister  die ook oude talen gaven    (Annerie Berenschot)

Grieks:                  mevr. Tamboezer (toen heel jong, had zwarte hoge laarzen spectaculair), Dhr.de Bruyn (klein kaal mannetje, ongetrouwd)    (Cea Maat)

 

 

 

 

Latijn                     mevr. Muller  (John Degener)

Latijn:                    Tamboezer, Josselin de Jong  idem, die talen waren zo gemakkelijk, daar kreeg je maar één leraar voor, maar voor Engels een speciale, net zoals voor Frans en Duits  (Michael Kraland)

Latijn:                    De Leeuw in Ivb  Josselin de Jong  (Ik heb gehoord dat hij overleden is)en Bruinsma in VI Alpha   (Annette Huibregtse)

Latijn:                    Dan was er nog een oud klein mannetje van wie we de laatste 2 jaar latijn hadden - heb ik ooit nog gezien, maar naam weet ik niet meer.  (Adriana Hirsch)

Latijn :                   Tamboezer en Jos    (Nick Groos)

Latijn                     mw. Muller ; Bremer (later hoogleraar Grieks in Amsterdam geworden); en verder een heel erg aardige oudere meneer, een egyptoloog, die altijd keurig gekleed was en ons ook erg aardig, maar tevens cultuurproleten vond  ( Donald Haks)

Latijn:                    Josselin de Jong  (Marieke Prinsen Geerlings)

Latijn                     Mw Muller  (Joyce van Heerden)

Latijn                     Mw. Muller  (Remmert Cohen)

Latijn                     mevr. Muller, haar zoon Bart speelde trompet in de Rijnlands Swing Band, met o.a. Wilfred .......Willem Nagtglas, Peter Labohm    etc.   (Charlie Winckel)

Latijn:                    Dhr. van Leeuwen (soort enge adelaar), Mevr. Mulder (kleine grijze dame met keurige watergolf, keek onder d'r bril uit)    (Cea Maat)

Latijn:                    de Leeuw (hij vertrok al snel om conrector te worden in Heerlen.) ,     (Charlie Winckel)

 

 

 

 

Nederlands            hr.Veurman(overleden), hr Huijgens(moet nu zeer oud zijn)

Nederlands:           Huygens, goede naam voor een leraar Nederlands, die tweede heer, iets breder gebouwd dan de frêle Huygens, had een naam die een beetje op "Beernink" leek, maar wie herinnert zich de juiste?  (Michael Kraland)

Nederlands:           Hazelager in IVb (daar herinner ik me niets van) Gerritsen in VI alpha en we hebben ook Huygens gehad  (Annette Huibregtse)

Nederlands:           Veurman is ook overleden (Adriana Hirsch)

Nederlands:           B.W.E. Veurman; G.W. Huygens  ( Donald Haks)

Nederlands :          Veurman/ (Beernink was de CHU voorman, Michael   (Hein de Vries)

Nederlands:           Huygens (Dood. volgens mij) en B. Veurman  (Marieke Prinsen Geerlings)

Nederlands            Veurman.    De man die ons uitgelegd heeft wat het "lombroso type" is; sinds die dag  epileer ik mijn wenkbrauwen  (Joyce van Heerden)

Nederlands            Veurman  (Remmert Cohen)

Nederlands            natuurlijk Huijgens en Veurman   (Charlie Winckel)

Nederlands            de heer B. Veurman (Bulletje), peuterde in zijnneus en smeet balletjes de klas in. Kregen les uit de boeken van Huygens/Veurman.  De heer Huygens gaf ook les op school. Dan was er ook nog de heer Gerritsen ( had ik op mms les van).  Dan was er nog mevrouw Prinsen Geerlings die les gaf in "voordrachtskunst"   Hadden we in klas II of III ?  af en toe les van.  (Annerie Berenschot)

Nederlands:           Dhr. Gerritsen (Bilbo Balings himself), Dhr. Huygens (plat gezicht en hangogen),    (Cea Maat)

Nederlands:           Mevr. Haselaar of Haselager-te Winkel,     (Charlie Winckel)

 

 

 

 

 

Engels                  mevr. Mulder/mevr.Metz

Engels:                 Den Hollander, slechte naam voor een leraar Engels. Had een hekel aan de functie slaggitaar in beatbandjes.  (Michael Kraland)

Engels                  den Hollander  (Bregtje Everts)

Engels:                 Mulder, werd later Mevrouw Wolf, in IVb, V en VI alpha en Metz ook in VI alpha.  Er was ook Hollander   (Annette Huibregtse)

Engels :                Mevrouw, die later getrouwd is met ene Vos ofzo    (Nick Groos)

Engels                  Den Hollander (een @#$)  ( Donald Haks)

Engels:                 Den Hollander (speelde hobo) en een vrouw -god, hoe heette ze ook weer - Mulder?  (Marieke Prinsen Geerlings)

Engels                  Thijsse, Mej Metz  (Joyce van Heerden)

Engels                  Thijsse, Den Hollander  (Remmert Cohen)

Engels                  Mevr. Metz en mevr. Wolff en den Hollander   (Charlie Winckel)

Engels                  de heer Thijsse , kon geen orde houden, rumoerige lessen, altijd een puinhoop. Arme man, was eigenlijk heel aardig.  Jan Huner kon in zijn les ook goed zijn foto's maken.    In klas IIa   hadden wij, meen ik , les van juffrouw Mulder. Later trouwde zij met een heer De Wolf en als mevr. De Wolf gaf ze dus later les.   Er was , meen ik, ook een heer Hollander.  Heb ik nooit les van gehad.  (Annerie Berenschot)

Engels                  Er was inderdaad ook nog juffrouw Mulder voor Engels, die later mevrouw Wolff werd.   (Remmert Cohen)

Engels:                 Juffrouw Zonneveld? (tanig mevrouwtje, kort zwart haar), Dhr. Den `Hollander (blond haar, klarinet speler),    (Cea Maat)


Frans                    hr.Kleerebezem/mevr. Wagener  ( John Degener)

Frans:                   mevrouw .............Jezus, ik heb haar nog een keer bezocht, met Donald Haks, een schat van een mens, met een verdrietige uitstraling, ze is overleden hoorde ik tot mijn spijt.  (Michael Kraland)

Frans                    mevr. Verf natuurlijk (of was dat later in de MMS)    (Bregtje Everts)

Frans:                   Klerebezem in Ivb Wagener in VI alpha    (Annette Huibregtse)

Frans:                   had ik in de eerste klas v.d. Velde, vader van Henriette, een schat van een man, maar hij is overleden.   (Adriana Hirsch)

Frans  :                 Elleke Verf, was een wereld wijf   (Nick Groos)

Frans                    mw. Wagenaar  ( Donald Haks)

Frans:                   Van Der Velde.   Dreigde nog je schoonvader te worden Gerrit, ook was er nog Verf maar die bediende meer de MMS,Greep voor   (Hein de Vries)

Frans:                   Elleke Verff (leuk mens!)  (Marieke Prinsen Geerlings)

Frans                    Mw Wagener  (Joyce van Heerden)

Frans                    Kleerebezem, Mw. Wagener  (Remmert Cohen)

Frans                    Kleerebezem  en nog een dame als opvolger voor van der Velde   (Charlie Winckel)

Frans                    Ik kan me alleen herinneren mevr. Verf . Op mms had ik les van haar, en waarschijnlijk ook op gym ?  Verder weet ik de heer Van de Velde, vader van Henriëtte maar ik kan me niet goed herinneren of we les van hem hadden.  (Annerie Berenschot)

Frans:                   Dhr.Klerebezem (rood krulletjes haar, uitdagend), Dhr.van de Velde, (sloeg met zijn trouwring tegen het schoolbord, de Marseillaise? zingen)    (Cea Maat)


Duits                     hr.Roelofsen/ hr.Jurdzin

Duits:                    die meneer met dat grijze haar die getrouwd was met de secretaresse van Oussoren en die me er een paar keer uit heeft gegooid, plus die kleine die ik en pleine forme op een vorige reünie zag, hij had dat lokaal beneden aan de gang links, strategische ligging als je er over nadenkt. Twee lettergrepen, korte naam, ziet er onveranderd uit.  (Michael Kraland)

Duits                     Jurdzin toch?    (Bregtje Everts)

Duits:                    zegt de naam Jalink je iets voor IVb? Mij niets en Jonkman in VI alpha   (Annette Huibregtse)

Duits  :                  Jurdzin en Roelofsen (met de sercr van Oussoren    (Nick Groos)

Duits                     Jurdzin; later een ander mens, naam vergeten  ( Donald Haks)

Duits:                    Jurdzin heette. Hij reed in een VW kever, waarvan wij ooit eens de uitlaatpijpen hebben volgestopt met sneeuw. Gevolg was dat het ding niet meer startte. (Jan Huner)  ps dat was Thijsse, Jan, en een mini, allemaal door Joep Winters die het sneeuw er tenminste ook eventueel uitpeuterde  voor de arme stakker (Gerrit)

Duits:                    Al sla je me dood  (Marieke Prinsen Geerlings)

Duits                     Roelofsen, Jurdzin  (Joyce van Heerden)

Duits                     Jurdzin en nog een andere man (geplakt haar, bril)  (Remmert Cohen)

Duits                     was er ook die man die een vingerkootje miste,    Jonkman.  Ik ben de naam van de leraar Duits vergeten, hij was inderdaad getrouwd met de secretaresse van Oussoren.   (Charlie Winckel)

Duits                     De heer Jurdzin , gaf bijna alle duitse lessen op school.    Er was ook nog een vrouw, die echter veel minder lesuren maakte. Weet haar naam niet  (Annerie Berenschot)

Duits:                    Mevr. Jalink (duitse dame met spinnig haar, wanorde in de klas, zielig), Dhr. Jurdzin (klein mannetje , colbert met twee splitten achter)    (Cea Maat)


Wiskunde:             hr.Verweij, hr.van Biezen

Wiskunde:             Ik dacht Lepouter    (Bregtje Everts)

Wiskunde:             Was dit niet Jansen met zijn getal 37?   (Han de Ronde)

Wiskunde:             Van Biezen.  Hij is later gepromoveerd in Byzantijnse muziek en was prof in Leiden en Utrecht.  Hij is ook niet veel veranderd. De oude Bos (hij is nu echt oud, maar hij herinnert zich nog iedereen en ik heb nog een maand geleden met hem gesproken) en de jonge Bos   (Annette Huibregtse)

Wiskunde:             Kom ik later nog wel op Yep: van Biezen     (Nick Groos)

Wiskunde:             Verwey; J. van Biezen (kon geweldig kwaad worden op alfa's)  ( Donald Haks)

Wiskunde :            Van Biezen(?)/of was dat op het Baarns?,  (Hein de Vries)

Wiskunde:             Een man die kon fluiten en neurien tegelijk, en die het orgel van de St. Bavo in Haarlem repareerde of zoiets.  (Marieke Prinsen Geerlings)

Wiskunde              Lepoeter - eigenaardige man maar briljant docent, legde uit over de problematiek van de schuine doorsnede van een cylinder aan de hand van een "wiebelende beschuitbus", en had daarvoor een echte verkade beschuitbus (zo'n gele met rode bloemetjes) in z'n kast staan!  (Joyce van Heerden)

Wiskunde:             Verweij,  Van Biezen,.  "Scheikunde is een vies en smerig vakje". (vB)  (Joyce van Heerden)

Wiskunde              Van Biezen  (Remmert Cohen)

Wiskunde              van Biezen   (Charlie Winckel)

Wiskunde              Heer Verwey. volgens mij in klas IIa en IIIa ??  Er was ook nog de heer W.J. Bos  ( conrector ?)   en de heer Lepoeter die vnl. las gaf in hogere klassen in B. en Beta kant. ( lokaal tegenover de rector)/  (Annerie Berenschot)

Wiskunde              Van Biezen kon inderdaad tegelijk het schoollied fluiten en het Wilhelmus neuriën (of  mgekeerd; hij moet het op de reunie nog maar eens demonstreren, want hij leeft in ieder geval nog).   (Remmert Cohen)

Wiskunde:             Dhr van Biezen (fijnzinnig persoon), Dhr.Verwey (rood hoofd) , Dhr.Lepoeter  klein glimmend mannetje met dikke lippen), Dhr. Bos (klein lief mannetje met rond uilebrilletje)    (Cea Maat)

Wiskunde:             de oude Bos en Lepoeter,     (Charlie Winckel)


Natuurkunde          hr.Docters van Leeuwenh

Natuurkunde          Nooit opgelet    (Bregtje Everts)

Natuurkunde :        Doctors van Leeuwen staat mij in de derde of ook in de zesde?  (Han de Ronde)

Natuurkunde:         Melchior   (Annette Huibregtse)

Natuurkunde :        Iemand die dacht dat wij er ons beroep van wilden maken     (Nick Groos)

Natuurkunde          Heb ik als alfa gelukkig nauwelijks gehad  ( Donald Haks)

Natuurkunde          Livius  (Joyce van Heerden)

Natuurkunde          F.F. Bos  (Remmert Cohen)

Natuurkunde          Docters van Leeuwen   (Charlie Winckel)

Natuurkunde          Docters van Leeuwen. Heel jong ventje, riep te pas en te onpas "hé poppelepé" .   Hij gaf ook scheikunde op school.    Verder had je voor natuurkunde nog de heer F.F.Bos .  (Annerie Berenschot)

Natuurkunde:         Dhr. Bos (grijze kuif en duidelijke voortanden),    (Cea Maat)

Natuurkunde:         de jonge Bos,     (Charlie Winckel)

 

Scheikunde           ? enthousiaste jonge vent, naam vergeten ( John Degener)

Scheikunde:          Schaudron en docters van Leeuwen  (Annette Huibregtse)

Scheikunde:          Chaudron heeft ook nog aan onze dochter scheikunde onderwezen...  (Adirana Hirsch)

Scheikunde :         Hij is nu voorzitter van de STE geloof ik     (Nick Groos)

Scheikunde           Docters van Leeuwen  ( Donald Haks)

Scheikunde :         Nierstrasz/,   (Hein de Vries)

Scheikunde           Docters van Leeuwen.  Riep in het begin steeds "Hee poppelepee". En had schitterende teksten als "Het lijkt niet zo moeilijk als het is", "de verstwegge" en "als iets blijft drijven dan zinkt het dus niet..."  (Joyce van Heerden)

Scheikunde           Docters van Leeuwen, Chaudron  (Remmert Cohen)

Scheikunde           Chaudron  (zit er nog)   (Charlie Winckel)

Scheikunde           De heer Chaudron  en  Docters van Leeuwen.    In klas IIIa nog geen scheikunde.  (Annerie Berenschot)

Scheikunde:          Dhr. Chaudron (suikerharten maken in de les met sinterklaas!)    (Cea Maat)

 

Biologie                 mevr. Hermans

Biologie                 oh oh     (Bregtje Everts)

Biologie:                Smit?  (Annette Huibregtse)

Bio    :                   was een aardig en vooral begripvol mens     (Nick Groos)

Biologie                 ?  ( Donald Haks)

Biologie;                Smit.   Moet toch Smit geweest zijn (schat van een man), maar in het rooster van IV-A kan ik het hele vak biologie niet terugvinden  (Joyce van Heerden)

Biologie                 mw. Van der Lugt (later getrouwd met geschiedenisleraar Brummel, dacht ik)  (Remmert Cohen)

Biologie                 de heer Smit , aardige , al oudere man, In mijn herinnering "een schatje".  Is al lang overleden.  Gaf leuk les. Er waren ook nog 2 biologie leraressen, maar ik weet de namen niet.  een van hen trouwde met heer Brummel  (gesch).  (Annerie Berenschot)

Biologie:                Mevr. Smit? (bleek uiterlijk, wiebelig hoofd op lange nek), Mevr.Bolderwey? (klein rond dametje, blond).    (Cea Maat)

Biologie:                Smith,     (Charlie Winckel)


Geschiedenis         hr. Cools  (John Degener)

Geschiedenis:        Cools, nog altijd in topvorm, herinner me de keurige Rode Das van de marginale differentiatie bij een leraren demonstratie.  (Michael Kraland)

Geschiedenis         Greep!!    (Bregtje Everts)

Geschiedenis:        Rouwenhorst in IVb en Cools in VI alpha Er was ook nog Brummel  (Annette Huibregtse)

Geschiedenis:           Wie ik nog wel eens gezien heb zijn Cools (still going strong"  - hij heeft zelfs mijn dochter nog les gegeven, die hij regelmatig Adriana noemde (zij heet Silvia)...).   (Adriana Hirsch)

Geschiedenis :       3 knallers Greep, Brummel en Cools     (Nick Groos)

Geschiedenis         Brummel; een meneer die er maar even was, Boomers of zoiets; en dan Ruud Cools  ( Donald Haks)

Geschiedenis:        alhoewel ik hem nooit gehad heb,Gerbranda en die kale slungel met het nasale stemgeluid in wiens naam een ij geluid voorkomt voor gym.  (Hein de Vries)

Geschiedenis:        Brummel,  Cools  "... en als ik minister van defensie wordt, krijgen we een atoombom!"  (Brummel)  (Joyce van Heerden)

Geschiedenis         Brummel, Cools (Jan Greep heb ik nooit als leraar gehad,wel als adviseur van het CB)  (Remmert Cohen)

Geschiedenis         Cools en Greep   (Charlie Winckel)

Geschiedenis         de heer Brummel , en in IIIa ook ??? Weet ik niet zeker meer. Dan was er ook de heer Greep, popi leraar. Had  ik op mms les van.  (Annerie Berenschot)

Geschiedenis         Walboomers.     (John  Degener)

Geschiedenis         Dhr. Cools (veel bril), Dhr. Brummel (ovaal rood glad hoofd)    (Cea Maat)

Geschiedenis:        ' t Hart,     (Charlie Winckel)

 

 

Aardrijkskunde       ?  ( John Degener)

Aardrijkskunde       ????   (Bregtje Everts)

Aardrijkskunde:      Rouwenhorst in IVb?  (Annette Huibregtse)

Aardr. :                  Rouwenhorst     (Nick Groos)

Aardrijkskunde       Rouwenhorst  ( Donald Haks)

Aardrijkskunde       Lubsen?  (Marieke Prinsen Geerlings)

Aardrijkskunde       Le Coultre, Rouwenhorst.  Le Coultre is later burgemeester van Blaricum geworden. Rouwenhorst heeft ons ooit uitgelegd dat een man best de liefde met z'n vrouw kan bedrijven en intussen nadenken over z'n onbetaalde rekeningen...  (Joyce van Heerden)

Aardrijkskunde       Mw. Verweij, Lubsen (niet Lubbers)  (Remmert Cohen)

Aardrijkskunde       Lubsen  niet Lubbers, die bestuurde later het land!   (Charlie Winckel)

Aardrijkskunde            In klas IIa of IIIa  ? hadden we in ieder geval les van mevrouw Verwey. ( vrouw van wiskunde Verwey).  Ook hebben we les gehad van de heer Lubbers, in klas II of in 1e klas ? Was lange man met donker haar. Verder waren er nog de heer rouwenhorst  en mevrouw Le Coultre  (werd later wethouder in Wassenaar).  (Annerie Berenschot)

Aardrijkskunde       hebben we ook gekregen van een heer Rauwerda.     (John  Degener)

Aardrijkskunde       Dhr. Rauwenhorst (schuine moppen)    (Cea Maat)

Aardrijkskunde;      Rouwenhorst,     (Charlie Winckel)


Godsdienst            ?  .  ( John Degener)

Godsdienst:           lieve oude dame, naam vergeten  (Michael Kraland)

Godsdienst            hadden we dat?     (Bregtje Everts)

Godsdienst:           Van Linten of zoiets  (Annette Huibregtse)

Godsdienst :          Ayatollah ....    (Nick Groos)

Godsdienst            Roest; een oudere, zeer geleerde dame (ze had het altijd over Karl Barth),  met een dubbele naam die ik vergeten ben, ze dacht altijd het beste van iemand  ( Donald Haks)

Godsdienst            Mej Te Lintum "Tante To". Kwam niet opdagen voor een les; een aantal van ons zat buiten in de zon toen ze een half uur later verscheen: "Zo jongens, hebben jullie ook vrij?"  (Joyce van Heerden)

Godsdienst            hr. De Roest, mw Te Lintum  (Remmert Cohen)

Godsdienst            de heer Roest.   Kon ook geen orde houden. Puinhoop in de klas.  Liep wel eens de klas uit als het hem te dol werd en wij hebben eens ( klas II of III ?)  de deur van het lokaal geblokkeerd met op elkaar gestapelde tafels zodat hij er niet meer in kon. Ook schreven we wel op het bord " Rust  roest , Roest rust".  Het was een rossige man, meen ik.  (Annerie Berenschot)

Godsdienst:           Tante To,     (Charlie Winckel)

 

 

Kunst Geschied         niet gevolgd.  ( John Degener)

Kunst Geschied     jonge existentilistisch ogende mevrouw, St Germain, Vian, Gréco, liet me ooit mijn Butterfield Blues Band platen meenemen voor een demonstratie van eigentijdse straatcultuur. Probleem is dat ik die platen nog steeds goed vind. Haar dus ook.  (Michael Kraland)

Kunst Geschied.        zelfde als tekenen?    (Bregtje Everts)

Kunst Geschied:         Landers  (Annette Huibregtse)

Kunst Geschied:        een jonge mevrouw (een soort 'meisjesstudente', studeerde waarschijnlijk in Leiden)  ( Donald Haks)

Kunstgesch.          Was dat ook niet Landers?  (Joyce van Heerden)

Kunst Geschied.         Was dat meneer Landers ? Die ook tekenen gaf? Hier heb ik een gat, terwijl ik het op mms zo'n leuk vak vond!  (Annerie Berenschot)

Kunst Geschied.         HADDEN WE HELAAS NIET.    (Cea Maat)


Tekenen                hr. Kutterink  ( John Degener)

Tekenen:               Kutterink, wat een geduld met etters zoals wij, leuke man.  (Michael Kraland)

Tekenen                      dat schiet me nog wel te binnen     (Bregtje Everts)

Tekenen:               Kutterink  (Annette Huibregtse)

Tekenen :              Landers en Kutterink  (Nick Groos)

Tekenen:               Kutterink; nog iemand wiens naam ik niet meer weet  ( Donald Haks)

Tekenen:               buiten tekenen aan de waterkant waar nu jammergenoeg veel struiken staan  (Joyce Bikkers)

Tekenen                Kutterink (Ook dood)  (Marieke Prinsen Geerlings)

Tekenen                Kutterink?  (Joyce van Heerden)

Tekenen                Landers, Kutterink  (Remmert Cohen)

Tekenen                de heer Landers , nette man, je moest ook netjes en volgens de regels tekenen. Alles moest kloppen. In klas IIIa hadden we de heer Kuttering  (schrijf je dat zo?) , was het tegengestelde van Landers. Artiest, alles mocht, hoe abstracter hoe mooier. Werd weinig getekend in de les. Rommelig, gezellig. Als het hem te gek werd wist hij je te overreden om toch wat te gaan doen.  (Annerie Berenschot)

Tekenen:               Dhr. Lambering?(nette meneer,gaf echt les), Dhr G.....(kunstenaarstype met langer grijs haar, liet ons doen waar we zin in hadden.)    (Cea Maat)

Tekenen:               Lammers,     (Charlie Winckel)

 

 

 

Gymnastiek           hr. Lamberts

Gymnastiek:          hoe heette 'ie ook weer verdorie!  (Michael Kraland)

Gym     :               Gerbranda en Lammers   (Nick Groos)

Gymnastiek           mevr.......    (Bregtje Everts)

Gymnastiek:          voor de meisjes: Brouwer (Annette Huibregtse)

Gymnastiek:          op het veld  (Joyce Bikkers)

Gymnastiek:          Gerbranda  ( Donald Haks)

Gymnastiek           Juf Brouwer  (Joyce van Heerden)

Gymnastiek           Lambers, Gerbranda    (Remmert Cohen)

Gymnastiek           Heer Lambers gaf gymnastiek. Maar ik weet niet of het klas II of III was of allebei. Er was ook nog een andere leraar. En er was een lerares, die zeer enthousiast was over hockeyen. Ben haar naam kwijt. Weet Henriëtte van de Velde wel. Op de mms had ik les van haar.  (Annerie Berenschot)

Gymnastiek           Mevr. Brouwer (verstokte rookster)    (Cea Maat)

Muziekleer             hebben we gehad van een alleraardigste juffrouw De Vries of kregen we alleen met haar te maken tijdens toneel en cabaret?     (John  Degener)

 

Handenarbeid:        Tuan   ( van Affelen van Saemsfort) ,     (Charlie Winckel)

 

 

 

 


 

 

Ÿ        Tot volgende week/ oan't nije wijke   ( John Degener)

Ÿ        Ik frees foor mij geen vles champagne (sorry, flauw)  (Bregtje Everts)

Ÿ        En vrije uren aan de tafeltjes op de gang  (Joyce Bikkers)

Ÿ        En natuurlijk de onvergelijkbare Toean . Ben er helaas niet bij zaterdag, Korea is te ver weg. Veel plezier allemaal  (Hein de Vries)

Ÿ        Geheugen van Marieke - ook niet meer wat het geweest is: Heb ik nu een fles? (vles?) Groet! (Marieke Prinsen Geerligs)

Ÿ        Bijgaand wat ik in mijn agenda's kon vinden. Now I'll go & twist somebody's arm to get them to scan some foto's for me! Mijn agenda's zitten zo vol geplakt, getekend en geschreven dat er nauwelijks iets terug te vinden is, maar onderstaand wat ik nog ontcijferen kon. Trouwens best leuk, die agenda's. Ook commentaren en tekeningen ("Deegje's wraak op het wereldse") van anderen, en een schier eindeloze hoeveelheid kreten en one-liners (Lord help me to keep my big mouth shut until I know what I'm talking about!!).  (Joyce van Heereden)  Volgens mij was jouw agenda toen je levenswerk (Gerrit)

Ÿ        I.t.t. Kraland accepteer ik elk merk champagne.    (Remmert Cohen)

Ÿ        In de eerste klas hadden we allemaal handenarbeid van TOEAN. Hoe zijn echte naam was weet ik niet meer. (Annerie Berenschot)

Ÿ        Het was goed toeven in dat cafe aan de Oudegaasterbrekken in Wymbritseradeel, vandaar die foto, waar ik de blonde dame links van mij maar van heb afgeknipt. De meeste lieden heten daar trouwens "Gerrit".  Sommigen denken trouwens dat ze die fles sjampoepel al binnen hebben. Ik doe nog een gooi, maar heb hetzelfde probleem als Remmert en anderen die er misschien niet voor uit durven komen dat ze een extra degelijke opleiding van wel 7 jaar gymnasium hebben gevolgd .  Je ziet wat het perspectief op een fles champagne aan innerlijke roerselen teweeg kan brengen     (John  Degener)

Ÿ        Laatkomers werden geconfronteerd met de strenge doch rechtvaardige concierge Deijn (""Het is zo fijn om Deijn te zijn"").     (John  Degener)